Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Обикновена селска туршия

Обикновена селска туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Обикновена селска туршия1 / 2
25/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Има някаква магия в селската туршия. Сигурно се крие на дъното на буркана?"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 кг
  • домати - 3 кг
  • целина - 1 кг
  • лук - 1 кг
  • чесън - 500 гр.
  • зеле - 2 кг
  • карфиол - 2 кг
  • бамя - 1 кг
  • сол - 1.4 кг
  • вода - 20 л
  • оцет - 1.5 л
  • олио - 500 мл
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват, след което се нареждат в чисти съдове.

Заливат се със студена саламура и се пристискат с предмет, подобен на решетка.

Оставя се за един ден, като на следващия сокът трябва да се изхвърли и да се полее отново със саламура.

Процедурата се повтаря за период от 2 седмици. Накрая туршията се полива с горещата вода и разтворената в нея сол, както и с олиото, оцета и черния пипер.

Оставя се да изстине и накрая се запечатва в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: