Постна гръцка мусака с патладжани и тиквички

24/09/2015
Лора Яворова
отЛора ЯвороваНовак
"Обявяваме днес за световен ден на гръцката мусака - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 945
  • Преглеждания за месеца1306
  • Преглеждания за седмицата409
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте и почистете от семките всички зеленчуци. Обелете патладжаните, нарежете на филийки и ги осолете. Картофите нарежете на колелца и ги подредете по дъното на намазана със зехтин тава.

Върху картофите наредете патладжаните. В отделен съд накълцайте доматите и ги смесете с предварително опечените и нарязани чушки. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Доматената смес се изсипва след патладжаните. Лукът и чесъна задушете със сол на вкус и към тях прибавете нарязаните тиквички. Това е предпоследният пласт от муската, като накрая трябва да завърши с пласт патладжани.

Опаковайте тавата с домакинско фолио и печете на 200 градуса за 40 -45 мин.
Докато мусаката се пече, може да приготвите заливката.

Смесете прясното мляко с брашното до получаването на хомогенна смес и овкусете с 1 чаена лъжичка сол.

След като мусаката се изпече, залейте със сместа и допечете за още 15 - 20 мин.
подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ангел Чакъров
НЕ Е ПОСТНА щом има прясно мляко. Заменете го със соево или оризово мляко.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв