Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Гъста лютеница с нишесте

Гъста лютеница с нишесте

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Гъста лютеница с нишесте1 / 2
24/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • домати - 15 кг
  • чушки - 15 кг червени
  • сол - на вкус
  • захар на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
  • кимион - на вкус
  • нишесте - 3 - 4 с.л. брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите домати се бланшират съвсем за кратко, колкото да се обелят лесно. Срязват се на четвъртинки и се отстраняват семките им, след което се смилат с месомелачката.

Слагат се в подходящ съд и се варят на бавен огън до сгъстяване, след което се добавя олиото, сол и захар на вкус.

Междувременно чушките се почистват от семките, изпичат и обелват. Също се смилат с месомелачката и се добавят към доматите.

Лютеницата се вари при непрекъснато бъркане до желаната гъстота, като 10-ина минути преди свалянето от огъня се добавят подправките и нишестето, размито в малко хладка вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: