Селска туршия с камби

24/09/2015
Наталия
отНаталияНовак
"Учените още умуват, защо туршиите, направени на село, са поне десет пъти по-вкусни от другите!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 630
  • Преглеждания за месеца2112
  • Преглеждания за седмицата282
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби - 6 кг.
  • моркови - 6 кг.
  • целина - 3 глави
  • карфиол - 4 глави
  • зелени домати - 2 кг.
  • за саламурата
  • аспирин - 80 таблетки /по 2 аспирина в буркан/
  • захар - 1 ч.л. с връх на буркан
  • сол - 1 ч.л. сол на буркан
  • оцет - 100 мл. винен на бъркан
  • синап - 1 щипка семе на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измийте морковите и ги нарежете на колелца. Към тях добавете зелените домати, надупчени с игла, накъсания на розички карфиол и нарязаната целина, заедно с листата.

Добавете нарязаните камби, овкусете със сол, захар, оцет и синап. Продуктите се разбъркват, оставят да престоят една нощ.

На следващия ден се натъпкват хубаво в буркани. Марината се разпределя, като при нужда се долива вода, така че да покрие зеленчука.

Във всеки буркан се пускат по два аспирина, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Съхраняват се на сухо и хладно място.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар