Пухкави понички

02/11/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Ако пътечката във фитнес залата беше застлана с пухкави понички, щяхме да тренираме денонощно, честна дума "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 677
  • Преглеждания за месеца504
  • Преглеждания за седмицата104
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото в дълбока тенджера на умерен котлон. Добавете солта, захарта и маслото и бъркайте, докато се разтворят.

След това добавете брашното, може наведнъж. Оставете за малко на котлона, за да се сгъсти тестото - трябва да има консистенцията на мек пластелин.

След това сложете в блендер и разбийте за две минути. Добавете яйцата и ароматите. Изпържете поничките на маслена баня, а след като леко поизстинат поръсете обилно с пудра захар. Може да сервирате със сладко по избор.подобни рецепти тук

5 11
4 12
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Константин
Константин
17.08.2013 20:46
Хора,вие парено тесто някога правили сте?
Как ще сложите набухвател в такова тесто???
Когато такова тесто се пече или пържи се оставя задължително да изтине,в противен случай моментално спихва и става глетаво от вътре!
Аз пробвах тези понички и станаха страхотни!
Просто спазвайте рецептата и имайте търпение!
УСПЕХ!!!
3
0
Дони
Дони
26.05.2012 20:17
поничките се получават, аз съм ги правила и дори не сложих сода - пак станаха. Може би чашите ви са малки, не разбирам как така не се получават...
3
0
snekyto
snekyto
30.09.2011 16:12
Като изстинат се получават, но признавам, че и доста по-добри съм правила.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв