Сироп от френско грозде

24/09/2015
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оронете и измийте френското грозде. Сложете го да се вари с много малко вода, докато зрънцата му се разпукат.

Отцедете го върху тензух или марля. Към 1 л получен сок добавете половин килограм захар.

Сложете да се вари на силен котлона за около 5 минути, като през това време отпенвате.

Налейте вече изстиналия сок в шишета и затворете плътно с капачки или парафинирайте гърлата им.

Съхранявайте сока от касис на хладно място.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар