Патица a la bernoise

24/09/2015
Зоя
отЗояНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 169
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете патицата. Задушете я в сгорещено масло в подходящ дълбок съд заедно с бульон и малко вода. По време на задушването добавете 2 дафинови листа, бахар - 2-3 зрънца, черен пипер, сол на вкус и китка магданоз.

След като се задуши, залейте патицата с виното. Отделно запържете в 200 г масло скълцания на филийки лук. След като се запържи, го поръсете с брашно и разредете с бульона от задушаването на патицата.

Задушената патица нарежете и подредете в чинии. Подправете соса с малко лимонов сок и залейте патешкото. Поднесете ястието с гарнитура от салата, картофи или макарони.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар