Задушени пъдпъдъци

24/09/2015
Nicola
отNicolaНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 171
  • Преглеждания за месеца604
  • Преглеждания за седмицата121
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • домати - 3 - 4 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изчистените и измити пъдпъдъци посолете и поръсете с черен пипер.

Запържете ги в сгорещена мазнина и щом месото им стане златисто, добавете нарязания на филийки лук заедно с останалите подправки.

Долейте малко вода и варете около 20 минути. След това добавете предварително обелените и нарязани домати с виното и задушете на тих огън до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много обичам да приготвям пъдпъдъци, вкусни са задушени със зеленчуци.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!