Агнешко на фурна

25/09/2015
Mariana
отMarianaДжедай55793719
"Налейте си чаша бяло вино и да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 073
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг или агнешко бутче
  • лук - 2 връзки пресен
  • джоджен - 5 - 6 стръка пресен
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно агнешкото месо (бутче), подсушете го и го натрийте със сол, черен и червен пипер. Оставете го за 30 минути на студено, за да поеме аромата на подправките.

В това време нарежете лука и джоджена на дребно. Сложете ги в дълбока тава, залейте с 1 ч.ч. топла вода. Добавете месото и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато месото хване апетитна коричка.

След това покрийте плътно с фолио и печете поне 3 часа на 180 градуса, като след два часа печене трябва да проверите дали няма нужда от доливане на още малко вода.

Малко преди да извадите месото от фурната трябва да махнете фолиото, за да се запече и хване хрупкава коричка. Поднесете печеното агнешко със задушени картофи или друга гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар