сряда, 20 август

Вегетариански царевичен хляб

Публикувана от:
Видяно: 8 881 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Вегетариански царевичен хляб
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч. бяло или пълнозърнесто
  • брашно - ½ ч. жълто органично царевично
  • брашно - ½ ч. ситно бяло царевично
  • бакпулвер - 2 ½ ч.л.
  • вода - 1 ч. и 1 с.л. топла
  • мазнина - ¼ ч. растително олио
  • захар - 3 с.л. чиста тръстикова
  • сол - 1 ч.л. ситна кашерна
  • маргарин - диетичен

Приготвяне на Вегетариански царевичен хляб

Предварително загряваме фурната на 175 градуса и намазваме с олио тавичка за печене. Объркваме различните видове брашно и бакпулвера в купа. В отделен съд разбъркваме водата, олиото, захарта, солта и продукти по желание. Прибавяме течните съставки към сухите и разбъркваме с вилица, докато стане хомогенна смес.

Внимавайте да не бъркате прекалено, защото хлябът ще стане по-сух и тежък. Изсипваме тестото в подготвената тавичка и го печем 30 минути или докато при проба с клечка за зъби, нож или нещо друго, те излизат лесно и чисто от хляба. Внимавайте да не го прегорите.

Докато е още горещ, набодете хляба с нещо, а отгоре му сложете малко маргарин, който да се разтопи върху него. Сервираме веднага или на стайна температура. Остатъците от този хляб мога да бъдат препечени на тостер.

4.8 от 4 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и оригинална рецепта за Вегетариански царевичен хляб. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни рецепти за Вегетариански царевичен хляб. Изпитани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Съвети как да приготвим Вегетариански царевичен хляб в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.