Вегетариански царевичен хляб

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
12/12/2010
"Вкусен и ароматен хляб, приготвен изцяло с растителни продукти!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции1 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо15 350
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч. бяло или пълнозърнесто
  • брашно - ½ ч. жълто органично царевично
  • брашно - ½ ч. ситно бяло царевично
  • бакпулвер - 2 ½ ч.л.
  • вода - 1 ч. и 1 с.л. топла
  • мазнина - ¼ ч. растително олио
  • захар - 3 с.л. чиста тръстикова
  • сол - 1 ч.л. ситна кашерна
  • маргарин - диетичен

Приготвяне

Предварително загряваме фурната на 175 градуса и намазваме с олио тавичка за печене. Объркваме различните видове брашно и бакпулвера в купа. В отделен съд разбъркваме водата, олиото, захарта, солта и продукти по желание. Прибавяме течните съставки към сухите и разбъркваме с вилица, докато стане хомогенна смес.

Внимавайте да не бъркате прекалено, защото хлябът ще стане по-сух и тежък. Изсипваме тестото в подготвената тавичка и го печем 30 минути или докато при проба с клечка за зъби, нож или нещо друго, те излизат лесно и чисто от хляба. Внимавайте да не го прегорите.

Докато е още горещ, набодете хляба с нещо, а отгоре му сложете малко маргарин, който да се разтопи върху него. Сервираме веднага или на стайна температура. Остатъците от този хляб мога да бъдат препечени на тостер.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с