Моряшка супа

25/09/2015
Атанаска
отАтанаскаНовак
"Ето я и най-строго пазената тайна на морските вълци - как се приготвя най-вкусната супа с морски дарове "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете главите, опашките и костите на рибите. Поставете ги в тенджера, залейте ги с 1.2 л вода и овкусете с дафинов лист, черен пипер на зърна, магданоз и сол. Варете около 30 минути на тих огън.

Морските мекотели се поставят във вода, в която преди това около 20-ина минути сте варили дафинов лист, магданоз и парче лимон, и се варят 10-15 минути. След което се оставят заедно с бульона да се охладят.

Междувременно маслото се загрява и в него се пържи до омекване ситно нарязаният лук, след което се добавят ситно нарязаните домати, накълцаната целина, черен пипер и сол.

Продуктите се задушават с виното. Бульонът от главите и костите се прецежда отново, след което се кипва и се добавя към зеленчуковата смес. Слагат се мекотелите, нарязани на дребно, поръсва се с пресен магданоз и се поднася топла с чеснови крутони.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар