Сладки жълъди

27/09/2015
Мария Коко
отМария КокоНовак
"Сладки жълъдчета, които може да хапвате по всяко време на годината "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 301
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло – 1 ч.ч. краве
  • пудра захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – 500 г
  • ванилия – 1 пакетче
  • орехи – за поръсване
  • течен шоколад – за глазура
  • мармалад – за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете твърдо тесто от маслото, захарта, яйцата, брашното и ванилията. След това с помощта на чаена лъжичка оформете няколкосантиметрови сладки във формата на жълъди.

Поставете ги в предварително намазнена тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато не станат златисти на цвят.

След като ги извадите от фурната, оставете ги добре да изстинат. Сладките се слепват една с друга с мармалад, върхът им се потапя първо е течен шоколад, а накрая в смилените орехи.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар