Картофен флан с шунка и моцарела

27/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Кой е казал, че фланът е само сладък - опитайте и нашето предложение за солен флан "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо766
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката и пушеното сирене се нарязват на кубчета. Моцарелата се реже на ситно и се отцежда. Картофите се обелват, сваряват се и се пасират. В пюрето се добавя яйцето, солта и половината пармезан.

Разбърква се и се добавя шунката, пушеното сирене и моцарелата. Сместа отново се разбърква. С част от маслото се намазва тавичка и се поръсва с галетата.

Отгоре се разпределя картофената смес и се заглажда. Поръсва се с останалия пармезан и отгоре се слагат няколко парченца масло.

Пече се 15 минути на 180 градуса, след това фурната се увеличава на 200 градуса и фланът се пече още 15 минути. Вади се, оставя се да се охлади за 15 минути и се сервира.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар