Дантелени пурички с аромат на уиски

27/12/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо663
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява на бавен огън. Добавя се захарта, ванилията и медът. Сваля се от котлона, охлажда се леко и се добавят канелата, джинджифилът и кардамонът. Добавя се уискито и брашното и всичко се разбърква много добре.

В тава, постлана с хартия за печене, се капва от олиото и се размазва по хартията. Взима се с чаена лъжичка от тестото и се слага върху хартията, като с помощта на пръстите се разпределя във формата на кръгове на разстояние 7 сантиметра един от друг.

В една тава не трябва да има повече от 4 кръга, защото много се разтичат по време на печене. Пекат се 10 минути на 180 градуса. Вадят се от фурната и се охлаждат леко, без да се вадят от тавата.

Кръговете трябва да са леко втвърдени, но все още еластични. Ако станат твърди много бързо, се слагат за още 30 секунди във фурната да омекнат.

С олио се намазва точилка и около нея се увиват кръговете, за да се превърнат в пурички. След 2 минути се махат от точилката и се оставят на решетка, за да се охладят.

Същото се прави и с останалото тесто. Пуричките могат да се напълнят с крем или течен шоколад или да се сервират празни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар