Мекици по турски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Мекици по турски1 / 3
27/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8 бр.
"Турски мекички ще има за всички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. краве
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си тава и пресейте в нея към 2 ч.ч. брашно в тава. В кладенче в средата чукнете яйцата, добавете олиото, маслото, сол на вкус и щипка захар.

Разбъркайте содата с киселото мляко и след като шупне, добавете в кладенчето. Замесете постепенно средно меко тесто, като добавяте още брашно.

Прехвърлете тестото в голяма купа, покрийте с прозрачно фолио и изчакайте да втаса. Тестото трябва да престои в хладилника 1 нощ.

На следващата сутрин загрейте обилно количество мазнина в дълбок съд за пърженето.

Късайте от тестото, оформяйте мекички с ръце и пускайте да се изпържат до златисто - отнема около 2-3 минути.

Поднесете вкусните мекици по турски с гарнитура от сладко, мармалад, мед, сирене, кашкавал или просто пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: