Фусили с пикантни сардини

23/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267688
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • магданоз – 3 с.л.
  • сардини – 325 г филе
  • хляб – 75 г трохи
  • фусили – 400 г
  • бяло вино – 150 мл
  • чесън – 2 скилидки
  • люти чушки – 1 бр. суха
  • копър – 1 ч.л. семена + 1 с.л. нарязан
  • лимонова кора – от 1 бр.
  • портокалова кора – от 1 бр.
  • кедрови ядки – 30 г
  • стафиди – 30 г
  • лук – 1 глава
  • зехтин – 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете половината зехтин в тиган и изпържете лука, стафидите и кедровите ядки.

Добавете корите от лимона и портокала, семената, копъра и лтата чушка, намалете огъня. Добавете чесъна и запържете докато лукът се карамелизира.

Сипете виното и кипнете за 2 минути. Сварете пастата в подсолена вода и я отцедете. Междувременно сипете хлебните трохи в тава и ги поръсете с оставащия зехтин.

Запечете ги в загрята на 220 градуса фурна за 4-5 минути. Увеличете котлона и добавете сардините към сместа със стафидите.

Задушете за 1-2 минути. Прибавете пастата, сместе добре, поръсете с трохите и сервирайте веднага.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар