Постен ориз на котлон

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Постен ориз на котлон1 / 2
08/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • маслини - 15 бр. обезкостени
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • куркума - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се накисва във вода за 30 минути. Морковът, чушката, доматите и лукът се наситняват. Лукът се запържва в мазнината и после към него се добавят чушката и морковът.

Когато се поомекнат се прибавят доматите. Щом те отделят сос, се добавя и оризът. Разбърква се добре и при нужда се слага още малко вода.

Овкусява се с подправките и се слагат маслините и царевицата. Ястието се оставя на котлона, докато оризът съвсем омекне. Периодично се разбърква, за да не загори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: