Селска туршия само със сол

28/09/2015
Бориславова
отБориславоваНовак
"Вкусна туршия, която се приготвя само със сол и мерак!"
Приготвяне150 мин.
Готвене25 мин.
Общо175 мин.
Порции10-12 буркана
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 170
  • Преглеждания за месеца1746
  • Преглеждания за седмицата360
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се измиват и се подреждат плътно в буркани или други подходящи съдове.

След това се възвира саламура само от вода и сол.

Тя се оставя да се охлади малко, за да може с нея да се залеят зеленчуците.

После съдът се затваря и се затиска с кръстачка и камък. Претака се през ден в следващите две седмици.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
26.08.2016 18:34
КАК СЕ ПРЕТАКАТ БУРКАНИТЕ ?
32
10

Виж всички коментари или напиши такъв