Маринован октопод на скара

29/09/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Обещаваме ви, че ще е вкусно, толкова вкусно, че ще искате всеки ден да го хапвате "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 213
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата108
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • октопод – 900 г
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • риган – 2 ч.л. сух
  • чесън – 2 скилидки
  • червено вино – ½ ч.ч.
  • лимонов сок – от 1 бр.
  • бяло вино – ¼ ч.ч.
  • зехтин – 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре октопода и го сложете в тенджера. Залейте с вода и сварете за 10 минути или докато октоподът смени цвета си.

Увеличете огъня и варете почти до абсорбирането на водата. Охладете.

Смесете всички продукти за маринатата, залейте нарязания октопод и го оставете да се маринова за няколко часа в хладилник.

Отцедете октопода, а маринатата сложете да се вари докато се редуцира до 1 чаша.

Загрейте грил и изпечете октопода, сервирайте го поръсен с редуцирания сос от маринатата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар