Свински пържолки с праз

29/09/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 547
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли – 4 бр.
  • праз – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • сметана – 150 мл
  • вино – 1 ч.ч.
  • гъби – 150 г
  • горчица – 1 ч.л. Дижонска
  • естрагон – на вкус
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин и изпържете пържолите от всяка страна. Извадете ги от тигана и оставете настрана.

Нарежете лука и го изпържете в същия зехтин, като добавите още малко, ако е необходимо. Добавете нарязания праз и гъбите и задушете за 10 минути.

Отцедете течността от тигана и сипете вътре виното. Разбъркайте и след малко добавете сметаната, горчицата, естрагона и малко сол.

Задушете за 2 минути и върнете пържолите в соса. Върнете и отцедената течност и задушете за 5-10 минути. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар