Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Слепени сладки със сода и лимец

Слепени сладки със сода и лимец

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Слепени сладки със сода и лимец1 / 2
09/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20 бр.
"Вярвате или не, но по време на пости може спокойно да хапвате от тези апетитни сладки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мазнина - 150 мл растителна
  • кафява захар - 150 г
  • мед - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно от лимец - около 400 г пълнозърнесто
  • шипков мармалад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем. Долейте растителната мазнина - може да е олио, кокосово масло или зехтин.

Добавете меда и започнете да добавяте смесеното брашно със содата. Замесете гладко и меко тесто.

С леко влажни ръце оформете малки и еднакви топчета и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Изпечете сладките в загряна на 180 градуса фурна. Охладете леко сладките и ги слепете със шипков мармалад или с друг по избор.

Колкото повече престояват сладките, толкова по-вкусни стават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: