Турски хляб Симид

01/10/2015
Дияна
отДиянаНовак
"Най-вкусният турски хляб вече може да приготвите и сами - ето я и рецептата "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 238
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 350 мл
  • мая - 1 с.л. суха
  • сол - 1 1/4 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • За сусама
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 100 мл
  • сусам - 1 - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част от леко топлата вода със захарта и след това заедно с останалата вода, захар, сол и брашно замесете гладко тесто. Оставете готовото тесто да втаса за около 90 минути на топло - докато удвои обема си.

Набрашнете кухненския плот и размесете тестото за още 2 минути. Готовото тесто разделете на 18 топки. Всяка част оформете на фитил с дължина около 40 см. След това усучете по 2 ленти една с друга като въже - направете обръчи с дължина 15 см и прищипете краищата на гевреците.

Разтворете меда във вода, който може да се замени с петмез или готов карамел. Потапяйте гевреците в медената вода и овалвайте в предварително леко запечен на тиган сусам.

Подреждайте симида в голяма тава, застлана с хартия за печене. Пече се върху хартия за печене в загрята на 200 градуса фурна докато добият приятен кафеникав цвят.подобни рецепти тук

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар