Миди Натюр

29/09/2015
Зори
отЗориНовак
"Деликатес за ценители - вижте как да си го приготвите сами вкъщи "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 482
  • Преглеждания за месеца2364
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете мидите да престоят в солена вода, преди да започнете да ги готвите.

След като са престояли, трябва да ги измиете и почистите под течаща вода с телена четка, като премахнете и мустачките.

Ако има отворени миди, ги изхвърлете.

В широка тенджера смесете всички останали съставки заедно с мидите.

Гответе ги под капак за около 20 минути на слаб котлон, като разбърквате често. Това време трябва да е достатъчно, за да се отворят мидите.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Хубава рецепта, но имам малка забележка. Първо- името някак не е подходящо, защото под "натюр" разбирам нещо приготвено в собствен сос или без допълнителни съставки и овкусители. Другото, което е неточно според мен е времето на приготвяне- 20 минути са много време, тъй като мидите се отварят почти веднага и е достатъчно само малко да постоят още на котлона- 5 минути максимум при неколкократно разклащане на тенджерката.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв