Медовина с джинджифил

11/10/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 081
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва. Медът се смесва с горещата вода и се загрява на бавен огън.

Добавя се захарта и се вари, като периодично се маха пяната. След като пяната престане да се появява, течността се прелива в студен съд. Добавя се маята, размита с малко топла вода.

Джинджифилът се обелва и се настъргва. Добавя се към сместа.

Съдът се затваря много добре и се оставя на хладно за 3 месеца. Лимоните се изцеждат, сокът се добавя към сместа.

Разпределя с в бутилки, като тапите се затягат с тел, за да не изскочат. Медовината се съхранява на тъмно и хладно.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

maria
maria
14.12.2015 16:30
Пробвахме я стана много приятна на вкус и леко газирана.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв