Руско домашно вино от касис

29/09/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции6-7 бутилки
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо841
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Касисът се измива и се подсушава. Намачква се леко и се слага в дамаджана или бутилка с широко гърло. Заливат се с 2 литра вода, покриват се с марля и се оставя за 5 дни на топло тъмно място.

Сокът се прецежда. Излива се в дамаджаната. Медът и захарта се смесват и се разтварят в останалата вода. Добавят се към сока.

Дамаджаната се оставя на тъмно и топло място и се слага тапа с малък маркуч, потопен във вода. Оставя се за 10 дни. Прелива се в чиста дамаджана и отново се затваря с тапа с маркуч, потопен във вода.

Оставя се за 2 месеца на хладно. След това виното става по-светло, разлива се в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на тъмно и хладно място.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите