Толумбичките на Баба

30/09/2015
Станислава
отСтаниславаНовак
"Ядат ви се домашни толумбички, ама ако може да имат вкуса от детството ви? Опитвали сте от магазина, обаче има балкан разлика от това което искате. Ето ви подходящото решение"
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 525
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте в тенджера 300 мл вода и я оставете да заври. Пуснете в нея захарта и маслото.

При получената смес прибавете и брашното. Разбъркайте добре, така че субстанцията да започне да се отделя от съда.

Отдръпнете съда от огъня и вложете в сместа и яйцата. Разбъркайте сместа хубаво и я оставете да се хомогенизира, за да може после да бъде напълнена в шприц.

Докато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията.

Всичко това се оставя за заври и щом се получи сравнително по-гъст сироп, съдът се маха от котлона. Отново идва ред на толумбичките.

В нагрята мазнина шприцовайте сладките и ги оставете да се изпържат. След като ги извадите от мазнината, ги потопете в сиропа за няколко секунди и после ги извадете.

Когато се охладят всички толумбички, се обливат наново с останалия захарен сироп.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар