Ароматно сладко от грозде

29/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Защото не всяко грозде трябва да се превърне във вино!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 885
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гроздето се накъсва на зърна, измива се и се вари 2 минути във вода, която едва е започнала да завира. Отцеждат се, охлаждат се и се слагат в тенджера с дебело дъно.

Водата и захарта се разбъркват и се варят в друг съд при непрекъснато бъркане до пълното разтваряне на захарта.

С горещия сироп се залива гроздето и се вари 20 минути на силен огън. Сваля се от котлона, охлажда се напълно и се връща на котлона. Вари се 40 минути на слаб огън.

Сиропът се отделя, добавя се канелата и карамфилчето и отново се вари 15 минути. Лимонът се изцежда и сокът се добавя в сиропа.

Карамфилчето и канелата се махат. Гроздовите зърна се слагат в сухи чисти буркани и се заливат с горещия сироп. Затварят се с капачки и се съхраняват на сухо и хладно.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар