Пилешки бутчета на фурна

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
03/11/2010
"Едно класическо ястие, което НИКОГА няма да ни омръзне, както и да ни стигне А вие имате ли си любима рецепта за пилешки бутчета?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30 433
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Настържете кората на лимона и отцедете сока му. Смесвате билките, овкусителите, сока на лимона и половината от мазнината и с получената смес намазвате добре бутчетата от всички страни. Добре е да махнете кожата. Оставете ги да престоят така мариновани на хладно около 30 минути.

Почистете морковите и праза и ги нарежете на колелца. Сложете бутчетата в тавичка, разпределете зеленчуците около тях, полейте с останалата мазнина, поръсете с кората на лимона, като гледате да ръсите повече върху морковите и полейте всичко с около 1 чаена чаша вода.

Печете на 250 градуса около 30-35 минути, като отначало сложите за 15 минути фолио.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 1
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Много вкусно и ароматно ястие. Обичам да добавям в ястията праз . Придава приятен аромат и текстура на ястията.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти