Пилешки бутчета на фурна

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
03/11/2010
"Едно класическо ястие, което НИКОГА няма да ни омръзне, както и да ни стигне А вие имате ли си любима рецепта за пилешки бутчета?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо27 639
  • Преглеждания за месеца639
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 бутчета
  • моркови - 4 броя
  • праз - 1 стрък
  • лимони - 1 брой
  • мазнина - 1 к.ч. растителна
  • розмарин - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • девесил - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус

Приготвяне

Настържете кората на лимона и отцедете сока му. Смесвате билките, овкусителите, сока на лимона и половината от мазнината и с получената смес намазвате добре бутчетата от всички страни. Добре е да махнете кожата. Оставете ги да престоят така мариновани на хладно около 30 минути.

Почистете морковите и праза и ги нарежете на колелца. Сложете бутчетата в тавичка, разпределете зеленчуците около тях, полейте с останалата мазнина, поръсете с кората на лимона, като гледате да ръсите повече върху морковите и полейте всичко с около 1 чаена чаша вода.

Печете на 250 градуса около 30-35 минути, като отначало сложите за 15 минути фолио.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 1
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
Много вкусно и ароматно ястие. Обичам да добавям в ястията праз . Придава приятен аромат и текстура на ястията.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с