Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета на фурна

Пилешки бутчета на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пилешки бутчета на фурна1 / 4
03/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Едно класическо ястие, което НИКОГА няма да ни омръзне, както и да ни стигне А вие имате ли си любима рецепта за пилешки бутчета?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 бутчета
  • моркови - 4 броя
  • праз - 1 стрък
  • лимони - 1 брой
  • мазнина - 1 к.ч. растителна
  • розмарин - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • девесил - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората на лимона и отцедете сока му. Смесвате билките, овкусителите, сока на лимона и половината от мазнината и с получената смес намазвате добре бутчетата от всички страни. Добре е да махнете кожата. Оставете ги да престоят така мариновани на хладно около 30 минути.

Почистете морковите и праза и ги нарежете на колелца. Сложете бутчетата в тавичка, разпределете зеленчуците около тях, полейте с останалата мазнина, поръсете с кората на лимона, като гледате да ръсите повече върху морковите и полейте всичко с около 1 чаена чаша вода.

Печете на 250 градуса около 30-35 минути, като отначало сложите за 15 минути фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно и ароматно ястие. Обичам да добавям в ястията праз . Придава приятен аромат и текстура на ястията.
13.01.2016 14:42