Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани тиквички по руски

Мариновани тиквички по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Мариновани тиквички по руски1 / 2
30/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4 буркана

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • копър - 20 стръка
  • целина - 1 стрък зелената част
  • магданоз - 10 стръка
  • чесън - 10 скилидки
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 10 бр.
  • вода - 1 л
  • оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 60 г
  • захар - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре, обелват се и се режат на четвъртинки. Нарязват се на дебели резени.

Копърът, целината и магданозът се измиват добре и се разпределят в буркани.

Отгоре се нареждат нарязаните тиквички. Върху тях се слага обелен чесън, зърна черен пипер, дафинов лист.

Приготвя се марината, като се смесват водата, оцетът, солта и захарта и се разбъркват добре.

С тази марината се заливат тиквичките, бурканите се затварят и се стерилизират 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: