Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Гювечета»Запечено прясно мляко по руски

Запечено прясно мляко по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Запечено прясно мляко по руски1 / 2
11/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
380 мин.
Общо
390 мин.
Порции
10
"Хубавите неща искат време, но чакането си струва"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3 л пълномаслено
  • сметана - 300 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се загрява, без да се оставя да кипне.

На тънка струйка се добавя сметаната, сместа се разбърква и се загрява 3 минути при непрекъснато бъркане на бавен огън, без да се оставя да кипне.

Разпределя се в гювечета, които се затварят с капачета. Пекат се 6 часа на 90 градуса.

Капачетата се махат и гювечетата се пекат още 10 минути. Вадят се и се сервират веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: