Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Домашна баклава с локум

Домашна баклава с локум

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Домашна баклава с локум1 / 2
09/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Винаги може да започнете диетата от другата седмица, но такава домашна баклава с локум друг път няма да може да опитате"

Необходими Продукти

  • кори - 1/2 кг
  • яйца - 3 бр. пресни
  • брашно - 6 с.л.
  • локум - 2 кутии
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 шепа
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кафява захар - 3 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата. Прибавете към тях мазнината, брашното, меда, бакпулвера и продължете с бъркането. Целта е да се получи субстанция, наподобяваща каша.

Наситнете локума и начупете орехите. Вземете две кори, намазнете ги леко и по дължината им наредете от локума, ядките и приготвената одеве смес.

Навийте корите на руло и го поставете в намаслена и набрашнена тавичка. Подходете по същия начин с всички кори. Наредените рула се поръсват с малко мазнина и вода и се пекат във фурната до придобиване на златист цвят.

След като изстинат, се нарязват на късове и се поливат с горещ сироп от 3 ч.ч. вода, захар и канела. Така баклавата трябва да престои една нощ и след това може да се поднесе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: