Овесени соленки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Овесени соленки1 / 2
09/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
18 бр.
"Ароматни и здравословни соленки, с които с чиста съвест може да прекалите"

Необходими Продукти

  • овесени трици - 200 г
  • царевично брашно - 200 г
  • масло - 1 пакетче
  • кашкавал - 50 г
  • кисело мляко - 8 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • зехтин - за печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват триците, царевичното брашно, разтопеното масло и подправките.

Кашкавалът се настъргва и прибавя към останалите съставки. Слага се киселото мляко и всичко се разбърква старателно.

От полученото тесто се вземат малки части и се оформят соленки с желаната големина и форма.

Те се разполагат върху набрашнена и намазнена тава и се пекат на 180-200 градуса до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: