Лазаня Карбонара

30/09/2015
Юлия
отЮлия Новак
"Онези, които са опитали поне веднъж домашно приготвена лазаня, никога повече не посягат към полуфабрикатите в магазина!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 714
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намаслен тиган запържете нарязаните на кубчета лук, чесън, гъби и шунка. Поръсете с подправките, налейте бялото вино и бъркайте, докато сместа се сгъсти.

В друг съд пригответе соса. Запържете брашното в 2 с.л. зехтин и добавете прясното мляко. Овкусете с подправките и дръжте на огъня 3-4 минути, като не преставате да разбърквате.

Бланширайте корите за лазаня и подредете част от тях в намазана с приготвения сос тавичка. Върху корите сложете част от плънката и отново малко от соса. Повторете същото до изчерпване на продуктите.

След като наредите последния слой кори завършете със сос. Печете лазанята на умерена фурна около 35 минути.

Пет минути преди окончателно да я извадите от печката, я поръсете с настърган кашкавал и върнете обратно.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!