Веган майонеза

01/10/2015
Кри
отКриНовак
"След като открихме как се прави веган майонеза, нищо не може да ни спре да търсим и веган варианта на шкембе чорба "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 678
  • Преглеждания за месеца493
  • Преглеждания за седмицата462
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кашуто и слънчогледовите семки в студена вода за 4-5 часа.

Извадете ги от водата и ги измийте още веднъж. Пуснете ги в пасатора заедно със зехтина, солта, чесъна и копъра.

Изцедете лимона и излейте сока при останалите компоненти. Пасирайте до получаване на еднородна смес.

В случай че получената каша ви се вижда прекалено гъста, можете да я разредите с малко вода.

Веган майонезата може да се използва в салати, сандвичи и разядки.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар