Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Домашен сладкиш с ябълки и мюсли

Домашен сладкиш с ябълки и мюсли

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Домашен сладкиш с ябълки и мюсли1 / 2
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мюсли - 350 г
  • извара - 350 - 400 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • масло - 1 пакетче
  • сладко от круши - 1 бурканче /може и друго/
  • ябълки - 2 бр.
  • мед
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мюслите се смилат в чопъра, за да станат на прах. След това се размесват с разтопеното краве масло. Получената смес се разстила на дъното на форма за торта и се прибира в хладилника 15-20 минути.

През това време изварата се пасира с прясното мляко, за да се получи крем. Той се нанася внимателно върху втвърдилия се блат и сладкишът се връща обратно на студено за още 20 минути.

През това време сладкото от круши се разбива. Ябълките се нарязват на полумесеци и се запичат с малко мед на фурна, след което се оставят да се охладят.

Когато и вторият слой на сладкиша се стегне, се намазва със сладко от круши. Отгоре се нареждат леко запечените ябълки. За финал се поръсва с канела и десертът се прибира в хладилника за още 5-6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: