Панирани дробчета

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
03/12/2010
"С право можем да наречем панираните дробчета най-вкусното лятно мезе за бира "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо25 520
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • оцет - околоо 50 мл
  • бира - 250 мл
  • яйца - 3 белтъка
  • сол - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки лют на люспи, по желание
  • мазнина - 1 с.л. олио + за пърженето
  • брашно

Приготвяне

Първо залейте почистените и разделени на 2 дробчета с вряла вода и оцета. Оставете ги така да престоят около 15 минути.

Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете олиото, бирата и малко по малко брашното, докато получите желаната гъстота (когато потопите дробчето, то не трябва да се оттича). Накрая добавете лютия пипер по желание.

Потапяйте всяко от дробчетата в панировката. Когато се изпържат от 1 страна ги обърнете и от другата. Отцедете върху кухненска хартия.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 14
4 4
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нина
Нина
13.10.2013 17:46
преди много години ядох такъв специалитет в Бяла в 1 ресторант.бяха фантастични.опитах да ги направя но се различаваха от ресторантските,личеще че има някаква тайна.дано тази рецепта ги достигне:0
0
0
Ани
Ани
13.10.2013 16:58
Снимката със сурови дробчета е особенно"апетитна".По-добре никаква да не бяхте слагали.
4
1

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с