събота, 25 октомври

Панирани дробчета

Публикувана от:
Видяно: 21 722 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Карантия
Рецепта за Панирани дробчета
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • оцет - околоо 50 мл
  • бира - 250 мл
  • яйца - 3 белтъка
  • сол - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки лют на люспи, по желание
  • мазнина - 1 с.л. олио + за пърженето
  • брашно

Приготвяне на Панирани дробчета

Първо залейте почистените и разделени на 2 дробчета с вряла вода и оцета. Оставете ги така да престоят около 15 минути.

Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете олиото, бирата и малко по малко брашното, докато получите желаната гъстота (когато потопите дробчето, то не трябва да се оттича). Накрая добавете лютия пипер по желание.

Потапяйте всяко от дробчетата в панировката. Когато се изпържат от 1 страна ги обърнете и от другата. Отцедете върху кухненска хартия.

4.5 от 21 Гласа

Отзиви (2)

  • 0
    0
    Отговор
    Нина

    2013-10-13, Оценка 5 от 5 за Панирани дробчета

    преди много години ядох такъв специалитет в Бяла в 1 ресторант.бяха фантастични.опитах да ги направя но се различаваха от ресторантските,личеще че има някаква тайна.дано тази рецепта ги достигне:0
  • 1
    0
    Отговор
    Ани

    2013-10-13, Оценка 5 от 5 за Панирани дробчета

    Снимката със сурови дробчета е особенно"апетитна".По-добре никаква да не бяхте слагали.

Вкусна и бърза рецепта за Панирани дробчета. Не намерихте това което търсите? Разгледай останалите рецепти за Панирани дробчета. Вкусни рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Панирани дробчета в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.