Турски гевречета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Турски гевречета1 / 2
01/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 бр.
"Сега ще опитате да видите мит ли е, че турските гевречета са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • ЗА ГЕВРЕЦИТЕ
  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • мая - 20 г прясна
  • сусам - 1 к.ч.
  • ЗА СИРОПА
  • вода - 100 мл
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и се прибавя захарта. В голяма купа се разбиват яйцата и се добавят брашното, млякото и мазнината.

Слага се и разтвора с маята и се омесва тесто. То се оставя на стайна температура за 40-50 минути.

След което се размесва още веднъж и се разделя на топки. Всяка топка се разтегля, така че да се получи нещо като тънко руло.

То се усуква, а краищата му се слепват, за да се получи геврек. Готовите гевреци се оставят настрана за няколко минути.

През това време се приготвя сиропа от завряла вода и захар. Той се държи на котлона, докато захарта се стопи напълно. После се маха и се оставя да изстине.

С охладения сироп се поливат всички гевречета, след което се поръсват със сусам. Те се нареждат в намаслена тава и се пекат 20-25 минути в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: