Веган топено сирене

11/10/2015
от ВикиНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо426
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кашу - 400 г сурово
  • чушки - 1 бр. червена от консерва
  • зехтин - 1 к.л.
  • агар агар - 1 ч.л
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол

Начин на приготвяне

Кашуто се измива и се накисва в около 2 ч.ч. вода за 6 часа. След това се пасира със същата вода. Получената течност се филтрира с едра цедка.

След това се загрява на огъня за малко и в нея се добавят зехтинът, солта, лимоновият сок, агар агар, пасираните чушка и чесънът. Течността се дръпва от котлона и се оставя да се охлади малко.

После се пълни в стъклена висока чаша или друг съд с цилиндрична форма. Прибира се в хладилника за 5-6 часа. Полученото веган топено сирене може да се ползва за сандвичи.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар