Традиционна бобена салата

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
12/11/2010
"Традицията повелява Бобената салата да се консумира с много лук и верни приятели !"
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции2-4
Сготви+2 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 882
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 500 г едър зрял
  • лук - 1 глава червен, голяма
  • оцет - 4 - 5 с.л.
  • зехтин - 6 с.л., може и олио
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръка

Начин на приготвяне

Изберете възможно най-едрия сорт боб. Накиснете го за няколко часа в студена вода, после сменете водата с нова и го сложете да се свари на бавен огън. Важно е да не се преварят зърната - трябва да са сварени, но не разкашкани.

Готовият боб се оставя да се охлади заедно с водата, в която е врял. След това се отцежда. Лукът се реже на полумесеци и се намачква със сол. Прибавя се към боба, овкусява се със сол, черен пипер, оцет и зехтин.

Поднесете салатата с накълцан магданоз и маслини по желание.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 4
3 6
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ефорсина
Ефорсина
06.02.2015 14:22
Вкусотия!!!
2
0
Илияна Апостолова
Много вкусна салатка :)
3
0
Ani
Ani
27.09.2013 20:45
:-)
3
3

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти