Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от риба треска и маслини

Пастет от риба треска и маслини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пастет от риба треска и маслини1 / 2
23/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • риба треска - 300 г филе
  • масло - 125 г
  • маслини - 100 г без костилки
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • босилек - 4 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се нарязва на ситно. Маслините се режат на ситно. Листенцата на босилека се откъсват и се нарязват на ситно. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда.

Филето на рибата треска се сварява за 15 минути, охлажда се и се намачква с вилица. Добавя се омекналото на стайна температура масло.

Добавят се нарязаните маслини, яйцето, босилекът и лимоновата кора. Разбърква се, добавя се лимоновият сок, солта и черният пипер и сместа се разбърква добре.

Сервира се с препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: