Талиатели карбонара

02/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143256933
"Емблематично ястие от Италианската кухня, което ще ви накара да се влюбите в Италия!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 378
  • Преглеждания за месеца975
  • Преглеждания за седмицата258
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • чесън – 1 скилидка
  • талиатели – 200 г
  • лук – 1 глава
  • бяло вино – 2 с.л. сухо
  • черен пипер
  • бекон – 50 г
  • сметана – 2 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • магданоз – 1 с.л.
  • пармезан – 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука и чесъна във виното за 2-3 минути. Сварете пастата в подсолена вода.

Междувременно нарежете бекона на ситно и го прибавете към сместа с лука. Задушете за още 2-3 минути, докато беконът стане хрупкав.

В малка купа смесете сметаната, яйцата, пармезана и магданоза, овкусете ги със сол и черен пипер.

Отцедете сварените спагети и ги сипете в тигана, разбъркайте добре с бекона и гответе 1 минута.

Махнете тигана от котлона и бързо прибавете сместа със сметаната, върнете на котлона и разбъркайте интензивно. Сервирайте веднага.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар