Ориз с праз на фурна

12/12/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Днес ние черпим Приготвили сме свежо вегетарианско ястие, което, вярваме, ще ви се услади "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31 489
  • Преглеждания за месеца506
  • Преглеждания за седмицата187
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио задушете 2-3 стръка праз лук, като бялото на праза се реже на по-едро, а зеленото на ситно. Запърженият праз се изсипва в тава, добавя се предварително измитият ориз, сол, магданоз и чубрица и доматеното пюре.

Доливат се 3 чаша вода и се пече до набъбването на ориза. Загрейте малко олио в тиган и запържете брашното, прибавете разбитите яйца и кисело мляко и бъркайте енергично до леко сгъстяване. Излейте полива върху ориза и печете до златист загар.

Поднесете ястието като гарнитура към печени пържоли.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар