Ориз с праз на фурна

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
12/12/2010
"Днес ние черпим Приготвили сме свежо вегетарианско ястие, което, вярваме, ще ви се услади "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо26 322
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • праз - 2 - 3 стръка
  • ориз - 300 - 350 г
  • доматено пюре - 2 с.л. или 2 домата
  • магданоз
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • маслини - по желание
  • олио
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 1 - 2 с.л.

Приготвяне

В олио задушете 2-3 стръка праз лук, като бялото на праза се реже на по-едро, а зеленото на ситно. Запърженият праз се изсипва в тава, добавя се предварително измитият ориз, сол, магданоз и чубрица и доматеното пюре.

Доливат се 3 чаша вода и се пече до набъбването на ориза. Загрейте малко олио в тиган и запържете брашното, прибавете разбитите яйца и кисело мляко и бъркайте енергично до леко сгъстяване. Излейте полива върху ориза и печете до златист загар.

Поднесете ястието като гарнитура към печени пържоли.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с