Ориз с праз на фурна

12/12/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Днес ние черпим Приготвили сме свежо вегетарианско ястие, което, вярваме, ще ви се услади "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 948
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В олио задушете 2-3 стръка праз лук, като бялото на праза се реже на по-едро, а зеленото на ситно. Запърженият праз се изсипва в тава, добавя се предварително измитият ориз, сол, магданоз и чубрица и доматеното пюре.

Доливат се 3 чаша вода и се пече до набъбването на ориза. Загрейте малко олио в тиган и запържете брашното, прибавете разбитите яйца и кисело мляко и бъркайте енергично до леко сгъстяване. Излейте полива върху ориза и печете до златист загар.

Поднесете ястието като гарнитура към печени пържоли.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти