Домашни багети с чесън

02/10/2015
Алиса
отАлисаНовак
"Ако сутрин за работа пътувате с метрото в час пик, ви препоръчваме да хапнете повечко от нашите чеснови багети Защото други го правят "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 915
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко топло прясно мляко, като към нея се добавят захарта и 1-2 лъжици брашно. Полученото се оставя настрани, докато втаса.

След това се смесва със солта и останалото прясно мляко, разтопеното масло и брашно.

Получената смес се обърква хубаво и се оставя на топло, за да удвои размера си. После се размесва още веднъж и се разделя на няколко топчета.

Те се оставят да престоят още двадесетина минути. После с ръка всяка топка се превръща в нещо като фитил.

Всички фитили се редят в намазнена и набрашнена тавичка. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Десетина минути преди да бъдат извадени от печката, се мажат със смес от разбит белтък и скълцани чесън и магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар