Заливка за мусака

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
10/12/2010
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо38 976
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 с.л. с връх
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 2 ч.ч., може и разбито кисело
  • сол - 1 ч.л.

Приготвяне на Заливка за мусака

В тенджерка загрейте олиото и запържете брашното. Когато брашното пусне мехурки се налива 2 чаени чаши прясно мляко или разбито на гъст айрян кисело мляко. Добавете и лъжичка сол и бъркайте, докато почне да се отделя от стените на тенджерката.

Сваля се от огъня и се добавят две яйца. Бъркането продължава, докато стане гладка смес. Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.

Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.9
Общо 17 гласували
5 8
4 3
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Мартина
01.09.2013 00:35
Ани, няма проблем да ги прибавиш дори когато сместа е топла! И аз това се опасявах, но когато ми се е налагало да бързам, съм ги прибавяла във врялата смес, не е имало проблем! Наистина препоръчвам тази заливка! Какви ли не разнообразности съм изпробвала, но само тази е харесала на мен и моето семейство!!!!
0
0
Ани
02.08.2013 21:56
Нямам много опит в готвенето и затова да попитам. Като се добавят яйцата към горещото прясно мляко, не се ли пресича белтъка?? При застройване на супи понякога ми се пресича, ако не го добавям по застойката бавно и по малко...
0
0
даниела игнатова
02.08.2013 18:14
На гръцката мусака слагат и настърган кашкавал.Наистина тази заливка е много вкусна.В Гърция се намира тази заливка на прах,само се разрежда с прясно мляко и готово!
2
0
Чудомира
18.04.2013 17:53
Това е заливката за гръцка мусака (с патладжани и картофи,и телешка кайма подправена освен със стандартните подправки и със съвсем мъничко канела. Уникално вкусна е! Вкъщи правя само този вариант и страшно много я харесваме.
1
0
силвия
09.09.2012 20:53
класическата заливка за мусака е бешамелов сос
1
0
Мартина
22.12.2011 00:18
Тази заливка е просто уникална, само нея използвам, когато готвя мусака, единствената промяна е, че слагам и прясно и кисело мляко!
0
0
bet
16.12.2010 16:15
Тази заливка за мусака е позната като сос бешамел. Той се използва обикновено за лазаня и други такива. Ако гледаме продуктите, разбира се, смятам, че за мусаката не е подходящ. Но който както си прецени. Може би за това са сложили яйцата след това.
0
1

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с