понеделник, 8 февруари

Заливка за мусака

От ЕфросияМастър Шеф / Автор10/12/2010
Готвене
Общо
Изпрати Заливка за мусака
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо37 845
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Продукти

  • брашно - 3 с.л. с връх
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 2 ч.ч., може и разбито кисело
  • сол - 1 ч.л.
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Заливка за мусака

В тенджерка загрейте олиото и запържете брашното. Когато брашното пусне мехурки се налива 2 чаени чаши прясно мляко или разбито на гъст айрян кисело мляко. Добавете и лъжичка сол и бъркайте, докато почне да се отделя от стените на тенджерката.

Сваля се от огъня и се добавят две яйца. Бъркането продължава, докато стане гладка смес. Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.

Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.9 от 17 Гласа

Отзиви (7)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Мартина

2013-09-01, Оценка 5.0 от 5 за Заливка за мусака

Ани, няма проблем да ги прибавиш дори когато сместа е топла! И аз това се опасявах, но когато ми се е налагало да бързам, съм ги прибавяла във врялата смес, не е имало проблем! Наистина препоръчвам тази заливка! Какви ли не разнообразности съм изпробвала, но само тази е харесала на мен и моето семейство!!!!
0
0
Отговор
Ани

2013-08-02, Оценка 4.0 от 5 за Заливка за мусака

Нямам много опит в готвенето и затова да попитам. Като се добавят яйцата към горещото прясно мляко, не се ли пресича белтъка?? При застройване на супи понякога ми се пресича, ако не го добавям по застойката бавно и по малко...
1
0
Отговор
даниела игнатова

2013-08-02, Оценка 3.0 от 5 за Заливка за мусака

На гръцката мусака слагат и настърган кашкавал.Наистина тази заливка е много вкусна.В Гърция се намира тази заливка на прах,само се разрежда с прясно мляко и готово!
1
0
Отговор
Чудомира

2013-04-18, Оценка 5.0 от 5 за Заливка за мусака

Това е заливката за гръцка мусака (с патладжани и картофи,и телешка кайма подправена освен със стандартните подправки и със съвсем мъничко канела. Уникално вкусна е! Вкъщи правя само този вариант и страшно много я харесваме.
1
0
Отговор
силвия

2012-09-09, Оценка 3.0 от 5 за Заливка за мусака

класическата заливка за мусака е бешамелов сос
0
0
Отговор
Мартина

2011-12-22, Оценка 4.0 от 5 за Заливка за мусака

Тази заливка е просто уникална, само нея използвам, когато готвя мусака, единствената промяна е, че слагам и прясно и кисело мляко!
0
1
Отговор
bet

2010-12-16, Оценка 4.0 от 5 за Заливка за мусака

Тази заливка за мусака е позната като сос бешамел. Той се използва обикновено за лазаня и други такива. Ако гледаме продуктите, разбира се, смятам, че за мусаката не е подходящ. Но който както си прецени. Може би за това са сложили яйцата след това.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Заливка за мусака. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни специалитети за Заливка за мусака. Изпитани рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Заливка за мусака в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.