Заливка за мусака

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
10/12/2010
"Без вкусна заливка мусаката е просто смес от картофи и кайма, запечени във фурната!"
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39 708
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В тенджерка загрейте олиото и запържете брашното. Когато брашното пусне мехурчета, се налива 2 чаени чаши прясно мляко или разбито на гъст айрян кисело мляко. Добавете и лъжичка сол и бъркайте, докато почне да се отделя от стените на тенджерката.

Сваля се от огъня и се добавят две яйца. Бъркането продължава, докато стане гладка смес. Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.

Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 3
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Мартина
Мартина
01.09.2013 00:35
Ани, няма проблем да ги прибавиш дори когато сместа е топла! И аз това се опасявах, но когато ми се е налагало да бързам, съм ги прибавяла във врялата смес, не е имало проблем! Наистина препоръчвам тази заливка! Какви ли не разнообразности съм изпробвала, но само тази е харесала на мен и моето семейство!!!!
0
0
Ани
Ани
02.08.2013 21:56
Нямам много опит в готвенето и затова да попитам. Като се добавят яйцата към горещото прясно мляко, не се ли пресича белтъка?? При застройване на супи понякога ми се пресича, ако не го добавям по застойката бавно и по малко...
0
0
даниела игнатова
даниела игнатова
02.08.2013 18:14
На гръцката мусака слагат и настърган кашкавал.Наистина тази заливка е много вкусна.В Гърция се намира тази заливка на прах,само се разрежда с прясно мляко и готово!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията