Лесни пурички с мас

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Лесни пурички с мас1 / 2
08/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"А знаете ли, че ако никой не ви гледа, може да изядете колкото си искате от тези пурички"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • мармалад
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се сипва в голяма купа. Прави се кладенче и в него се излизват разбитите яйца. Слагат се още свинската мас и водата.

Подправя се със захарта и солта и се замесва тесто. То се разстила върху плоскост с помощта на точилка и се разрязва на малки правоъгълници.

Във всеки един от тях се слага мармалад и се завива на пуричка.

Получените пурички се нареждат в набрашнена и намазнена тава. Изпичат се в загрята фурна на 170 градуса.

След двадесетина минути се вадят от печката и се поръсват с пудра захар.

Лесните пурички с мас са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Нейчева
Таня Нейчева
Според мен има някаква грешка в изписването на рецептата. Водата в тестото ми се стори излишна, а липсваше какъвто и да е набухвател. Не сложих 1 ч.ч. вода, а 1 ч.л. сода бикарбонат и малко лимонов сок. Станаха много крехки и вкусни!
27.02.2019 22:42
1
1