Домашно осолено свинско месо

15/10/2015
от Бай СтавриНовак
"Осолете с мерак и поднесете с домашно червено вино! Пък когато сме най-зле, така да сме "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 049
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг рибица
  • сол - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • кимион - 2 с.л.
  • индийско орехче - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното за осоляване месо се нарязва на филии, дебели около 2.5 см. Всяка от тях се покрива със сол и се прибира в хладилника за едно денонощие. След това се измива от солта с ледена вода и се подсушава.

Връща се обратно в хладилника за 2-3 часа. Преди да извадите месото, пригответе кашичка от всички ароматни подправки и малко вода. Оваляйте всяко парче в нея и отново го върнете в хладилника, като затворите с похлупак съда, в който месото ще престоява.

На другия ден парчетата се закачат с канап на проветриво място, за да съхнат при температура от 2-3 градуса по Целзий.

Времето, за което месото се суши, е относително. Обикновено най-рано може да се консумира след около седмица. Добре е да се наблюдава и да се проверява състоянието и твърдостта му.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Evdokia Petrova
Evdokia Petrova
16.01.2017 16:31
Правим го вече за четвърти път откакто е почнала зимата.Върха е.
0
0
илиaн
илиaн
10.01.2017 13:48
Благодаря ви за рецептата,не ми стана много вкусно но като за първи път май е добре :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв