Мариновани гъби Булка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Мариновани гъби Булка1 / 2
15/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • гъби булка - 5 кг
  • за маринатата
  • оцет - 500 мл
  • сол - 180 - 200 г
  • захар - 100 г
  • черен пипер - 1 с.л.
  • карамфил - 5 - 6 бр.
  • бахар - 4 - 5 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на едро. Пускат се за десетина минути във вряла вода, подправена с малко оцет и сол, след което се измиват веднага с ледена вода.

Възвира се марината от посочените подправки и около 1.5 литра вода. В нея се потапят гъбите и се оставят така 4 часа.

След това те се разпределят в буркани и се долива от маринатата. Запълнените съдове се запечатват и се стерилизират 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: