Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизиран зрял фасул

Стерилизиран зрял фасул

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Стерилизиран зрял фасул1 / 2
04/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10 буркана

Необходими Продукти

  • боб - 2 кг
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва предварително във вода за 2-3 часа.

Количеството се разпределя по равно в десет компотени буркана и се налива вода до ръба на съдовете.

Бурканите се запечатват и се варят два часа и половина.

Стерилизираният зрял фасул после може да се използва за яхнии и салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко боб ?
25.04.2023 20:21