Бешамелов сос с яйце

04/10/2015
Лили
отЛилиНовак
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 568
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете котлона на умерена температура и оставете маслото да се разтопи в тенджерка. Размийте брашното в 150 мл топла вода и разбъркайте, за да се получи кашичка.

Щом маслото се разтопи, добавете брашняната смес и започнете да бъркате енергично без прекъсвания.

Когато всичко се уеднакви, за секунди отдръпнете съда от огъня и прибавете прясното мляко. Върнете тенджерката на котлона и се заемете с бъркане.

Щом добиете гъст и еднороден сос, свалете от котлона и прибавете яйцата. Разбъркайте, за да могат яйцата също да се слеят с останалите продукти.

Посолете соса и го поднесете. Той е подходящ за поливане както на зеленчукови ястия, така и на гозби с месо.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар